Alla inlägg den 24 augusti 2011

Av Sandra - 24 augusti 2011 20:51

Oj, vilken dag det blev!

Brorsan drog med mig till Ikea för att han skulle köpa nu säng, vilket han till slut gjorde också efter två långa timmar...   


Först och främst!

  Jag & min älskade bror   

       



Det blev lite fynd, jag får lägga upp bilder på det senare för nu ska jag och Hannah ha filmkväll!   

Av Sandra - 24 augusti 2011 10:45

Gravid vecka 38+0 (Graviditetsvecka 39)


Vår efterlängtade älskling  


Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet. O det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


Mamma

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta. Bbisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.


Mina tankar  

14 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum... Ska jag vara helt ärlig så känns det inte som att jag kommer föda nåt barn. Allting känns så otroligt långt borta igen trots att han egentligen kan födas när som helst. Men det känns inte så för mig. Ibland känns det inte ens som att jag är gravid. Jag har liksom vant mig så mycket och jag tycker att magen är mindre än vad den var förut. Men det beror väl på att den har sjunkit så mycket som den har gjort.


Jaha, hur mår jag då? Jo, jag är jävligt stel! Kroppen orkar ingenting längre, och det är precis att jag kommer upp från sängen och kan gå till toaletten på nätterna. Så stel är jag. Och ryggen är sabbad. Jag kan inte sitta, stå, ligga utan att det gör ont. För jävla jobbigt är det. Känner knappt några förvärkar, det är väl därför det känns som om detta aldrig kommer hända. Men jag vet ju att han kommer snart, men det känns bara overkligt på nåt sätt.


Så för att vara helt ärlig, är jag otroligt jävla trött på att vara gravid nu och bara gå hemma hela dagarna och vänta, vänta, vänta och vänta. Det suger! Tiden kryyyyper ju fram. Allt är förbetett och packat, vi bara väntar.


Enligt gissningslistan ska lilleman komma ut i morgon om Kalle får rätt, snälla kan ALLA hålla tummarna!?   

 

Magen

  Nu är jag enorm, eller hur?!

Presentation


Bloggar om livet som nybliven mamma, blivande träningsfreak och shoppoholic.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Omröstning

Hur ofta läser du min blogg?
 Varje dag
 Några gånger i veckan
 Detta är första gången

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards