Alla inlägg den 3 augusti 2011

Av Sandra - 3 augusti 2011 13:00

Gravid vecka 35+0


Vår älskling  

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget. Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


Åh, så otympliga, obekväma, gnälliga mamma Sandra

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!


Mina tankar

Okej, nu vill jag att det ska vara dags! Jag har blivit fruktansvärt gnällig den senaste tiden då allt är otroligt mycket jobbigare! Jag måste duscha minst två gånger om dagen för att jag är så varm och svettig. Det är liksom inte kul att göra sig fin då man ser för jävlig ut igen efter typ 10 minuter. "Din viktökning ligger mellan 10-13 kilo". Yeah, right! I wish! Jag fattar inte varför dom skriver ut det överhuvudtaget då det är så indviduellt och jag ligger långt över det! Kommer förmodligen ha gått upp 20 kg när han kommer. Men jag försöker inte bry mig om det, det är ju ändå inget jag kan göra nånting åt nu.


Allt är nästan färdigt för dig, vår älskling.    Vi ska bara packa ner det sista i BB-väskan sen vill vi att du kommer för nu är mamma trött på att vänta och att vara tjock!


Men jag är enormt nervös för förlossningen. Har börjat bli det ingen... Det går i perioder, men det kommer förhoppningsvis gå jättebra.


Magen

  

     

 

Av Sandra - 3 augusti 2011 11:00

God middag!


Vilket härligt väder idag! Om man inte är gravid alltså...

Vi har nyss kommit tillbaka efter ett besök hos vår barnmorska, Ingrid. Det gick snabbt idag, eftersom vi ska tillbaka sen på föräldrargruppsmöte så tar vi alla frågor då istället. Men vi fick lyssnat på hjärtat i alla fall, dom mätte magen och hon kände. Allt såg bra ut och nu har Lilleman fixerat sig! Allt går verkligen enligt planering! =)   


Ni ska få dagens mamma också såklart! Men jag kommer förmodligen kasta mig i duschen en gång till för jag är så satans varm!

Men här har ni mig!


  

Ha en bra dag allihopa!

Presentation


Bloggar om livet som nybliven mamma, blivande träningsfreak och shoppoholic.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Omröstning

Hur ofta läser du min blogg?
 Varje dag
 Några gånger i veckan
 Detta är första gången

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards