Alla inlägg den 21 juli 2011

Av Sandra - 21 juli 2011 18:48

Ni kan inte ha undgått mina konstiga, osammanhängande stavfel och jag vill göra rätt för mig och helt och hållet skylla på min högteknologiska iphone! Punkt.

Av Sandra - 21 juli 2011 17:16

De senaste timmarna har jag och Kalle legat nerbäddade tillsammans i soffan och slötittat på filmer. Till slut somnade vi båda två, och skönt var det! Dels för att jag har mått skit idag... Illamående, ont i magen och allmänt hängig. Men efter en stunds vila känns det bättre. Regnet öser ner utanför. Så har det varit nu i över fyra timmar och jag älskar det. Många gnäller och blir deprimerade över regnet men jag känner snarare ett lugn i kroppen. Jag tycker det är så mysigt att ligga nerbäddade som vi är nu och bara lyssna till hur det smattrar på fönstrena. Nu saknas bara lite åska, sen är kysk pölen komplett. Med andra ord blir det ingen bild på dagens mamma. Jo, om ni insisterar så kommer det självklart upp en men det innebär dusch, fix & trix och det längsta jag tänkte sträcka mig var dusch och tandborstning. På tal om det... Nu är det nog hög tid att ta tag i det så jag kan bädda ner mig på nytt i Kalles armar i soffan igen... Älskar att ligga och gosa i hans varma famn. <3 Jag älskar dig väldigt mycket, Kalle. :)

Av Sandra - 21 juli 2011 10:45

Gravid vecka 33

 

Lilla Kotten

"Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern. När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.



Förväntansfulla Mamma


Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden."


Mina tankar

Nu har det gått 33 veckor, det är ju helt otroligt vad tiden helt plötsligt flög förbi! Men nu kan jag faktiskt tycka att tiden står ganska stilla... Känns som evigheter tills jag passerar vecka 35. Det känns som nästa milstolpe liksom! På tisdag i nästa vecka är det dags för nästa ultraljud, som vi längtar! Då kan dom beräkna hur mycket han väger på ett ungefär nu och vad han kommer väga på det beräknade förlossningsdatumet. Barnmorskan vi träffar tror att han kommer väga närmre fyra kilo! En stöddig liten klump.   Barnmorskan sa också att han har vänt på sig och ligger nu med huvudet neråt, hoppas han stannar där så det inte blir några konstigheter när det väl är dags. Och han blir starkare och starkare för varje dag som går! Häromdagen fick jag nästan tag i hans lilla fossing i sidan på mig, det var rätt häftigt kan ni tro! :)


 

33+0

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Bloggar om livet som nybliven mamma, blivande träningsfreak och shoppoholic.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Omröstning

Hur ofta läser du min blogg?
 Varje dag
 Några gånger i veckan
 Detta är första gången

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<<
Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards